dotek radosti


+420 774 206 888
dotekradosti@seznam.cz

doteky

tulipán

27.04.2014 08:26
Pod upnutým kabátem
Schovává se světu
Sem tam pod ním zahlédnem
Šaty barvy květu
 
Urostlý a vzpřímený
Silný zdá se její muž
Dává ženě znamení
Že už může. Už!
 
Ta svlékne kabát znenadání
Vylouskne z něj svůj pestrý šat
K pánovi se tulí paní
Má ho ráda, má ji rád
 
Láska pána nezná hranic
Pořád ji nosí v náručí
Nepustí ji ani za nic
Když své sukně roztančí

filaka

15.04.2014 09:19


Fičí jarní vlahý vánek
Přeskakuje spoustu stránek
Drobným fialkovým písmem
Píše, že už narodil se

Kvítek malý, co svou vůní
Dokáže zmást všechny pachy
Až tráva kolem vůní funí
Slzy štěstí jsou jak hrachy

Pět jazýčků fialových
Olizuje tou svou vůní
Všechny nosy, co hned poví
Který kvítek vůním trůní

sedmikráska

08.04.2014 08:05


Malý jedlý větrníček
v hejnu kvítků sedmi krás
Jak bílá vločka na trávníček
padl zjara mezi nás

První krásu skrývá v krajce
v sukýnce jak kolotoč
Druhá číhá v žluté tůňce
Třetí krása ptá se: Proč?

Čtvrté kráse, té se klaním
V páté se zas rozplývám
Šestou čichám, když k ní voním
Sedmikrásku zulíbám

1 | 2 | 3 >>

radosti

Nápoj ze zelené pšenice

27.04.2014 08:32
 
Dnes ráno jsem ho poprvé ochutnala a řeknu vám, že je to vážně lahoda. Oproti zelenému nápoji z divokých rostlinek je vyloženě chutný - jde až do sladka. Je to mimochodem skvělý životabudič - a to až takový, že už mnohé vyléčil z rakoviny. A já si říkám, proč ho nepít už teď, když je v něm jen to dobré. A jak na něj?
Kupte si zrní - pšenici nebo ječmen (nejlépe chemicky neošetřené z nějaké malé ekofarmy). Pak dejte tak tři hrsti zrna na noc namočit a ráno vše slijte. Já používám skleněnou mísu na salát a klasickou pokličku na hrnec. Nechte zakryté stát do večera a večer znovu promyjte zrno a slijte. A zase přikryté nechat stát do rána. A ráno znovu - promýt, slít a přikrýt.... až dokud nevykouknou klíčky.
Pak si připravte plech, vyložte dno papírovými utěrkami do kuchyně v několika vrstvách a navlhčete vodou. Na to rozložte naklíčenou pšenici a zakryjte fólií. Teď už může přijít na světlo. Když klíčky zazelenají, můžete fólii sundat. A samozřejmě nezapomeňte vlhčit a rosit. Pátý až šestý den už je pšenice 10-ti centimetrová a můžete odšťavňovat. Nejlepší je šnekový nebo hřídelový odšťavňovač, ale prozatím dobře poslouží i klasický - jen jsou trochu "zničeny" vitamíny rychlou oxidací a zahříváním. A taky nedostanete tolik šťávy. I když ten zbytek z mého normálního odšťavňovače byl opravdu suchý. Osobně se po vyzkoušení té úžasné chuti chystám koupit ruční šnekový (elektrický se mi zdá, že bude moc rychlý) - právě vybírám, který bude nejlepší. Jak budu mít vybráno, dám vám o tom zprávu.

Tahle zelená šťáva z mladé pšenice má ode dneška v mém životě 
zelenou.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

sběrači

Podběl lékařský

06.04.2014 09:25

A další akce sběračů - tentokrát podbělu, stejně jako u plicníku, lékařského. Znovu moc prosím, myslete při sběru na ta malá létající stvoření a nechávejte jim stylem královského dělení.  A protože podběl obsahuje sliz a třísloviny, je vhodný právě s plicníkem do plicní čajové směsi, usnadňuje vykašlávání. Je to radost připravit si vlastní medicínu. Jinak podběl najdete na všech nehostinných místech, je to úchvatná zkrášlující rostlinka všech náspů a příkopů. Už z domova vás všechny zdraví sběračka podbělostných radostí.

1 | 2 >>