dotek radosti


+420 774 206 888
dotekradosti@seznam.cz

Změna je život...

10.02.2012 13:16

 

Život je neustálá změna. Změna je pohyb. Pohyb je život.

 

Většinu problémů na tomto světě si děláme ze dvou důvodů:

  • nechceme se stále přizpůsobovat novému

  • neodpouštíme

 

            Nekonečný Vesmír nám denně dává něco nového. Nové situace, nové lidi, nové myšlenky, nové prostředí. Učí nás tomu, abychom se oprostili od materiálna a nebyli tak těžcí na mysli a závislí na lidech, věcech a pocitech. Měli bychom se provzdušnit v myšlenkách a názorech. Tomuto se však musíme učit a stále kontrolovat své myšlenky.

 

            Velmi často se v životě stává, že křivda i několikaletá, vyřčené slovo a třeba i špatně pochopené či jinak myšlené, rozdělí dva lidi na dlouhé roky. V těchto lidech vzniká energetická nerovnováha, která se časem zákonitě projeví na stavu těla – hmotně, abychom si tento problém uvědomili a odstranili ho. Člověk, který je zavalen dennodenními starostmi si častokrát ani neuvědomí, že jeho problémy se neustále zvětšují a nemoci v těle se prohlubují a rozšiřují. Navíc si ještě přitěžuje tím, že energetickou nerovnováhu zařadí ve svém mozku pod kolonku – nemoci – potřebuji lékaře a hlavně nějaké „prášky proti bolesti“.

 

            Odpuštěním, pochopením a přizpůsobením opět dostáváme harmonii do těla, vyrovnáváme energie a tím i předcházíme nemocem. Nevětraný pokoj způsobí malátnost, únavu a deprese. Vyvětraná místnost oživí vše v ní a přináší úsměv a lásku. Přizpůsobování a odpouštění má jediný následek – vaše tělo i duše jsou v pohybu, jste připraveni na změny, které vám nabízí nekonečný vesmír a váš život je plný zázraků a šťastných chvil.

 

            Naše práce spočívá v tom, že problém, který vyvolal fyzickou nemoc, najdeme, rozkličujeme a začneme s tímto problémem pracovat. Tím do problému vneseme změnu, která vyvolá pohyb (tělesný i myšlenkový) a tím se život sám dostane zase na správnou životní cestu. Je to jako s autem. Něco v něm skřípne, auto nezvladatelně zajede do příkopy (vaše reakce třeba pod vlivem emocí), leží tam a reziví (přicházejí nemoci).  Zavoláme opraváře (terapeuta), ten auto rozloží na kousky a najde závadu (klient probere situaci s terapeutem, pochopí problém), vnese do nynější situace změnu (nový pohled klienta), která vyvolá pohyb – jízdu (nový pohled zapříčiní nové myšlení) a automobil je opraven (klient vyřešil problém).

 

            Každý může být šťastný, vypadat výborně, být plný energie a světla, denně zažívat díky své nekonečné víře zázraky a šťastné chvíle. Jen se musíme naučit si to dovolit.